ОСТАННІ НОВИНИ

У Крушельниці урочисто відкрили автомобільний міст

|

У селі Крушельниця сьогодні урочисто відкрили автомобільний розвідний міст, повідомляє кореспондент «Львівського порталу» з місця події. В урочистостях взяли участь т.в.о. голови ЛОДА Микола Кміть, командувач сил підтримки ЗСУ генерал-лейтенант Станіслав Тригубенко, а також представник «Укравтодору».

Тимчасовий міст спорудили через річку Стрий, він має довжину 95 метрів, ширину – 4,2 метри, а його важкопідйомність становить 50 тонн. Як повідомляє наш кореспондент, міст сполучає три села, у яких проживає майже чотири тисячі жителів, а найголовніше – сполучив с. Крушельниця із іншими населеними пунктами.

За словами Миколи Кметя, цей міст військовики встановили тимчасово, поки не відбудуть капітальний міст, який зруйнувала повінь. Його планують відновити через рік-півтора. Також т.в.о. голови ЛОДА подякував військовим, які встановлювали його, за скоординовані дії та особисто від себе подарував їм наручні годинники, а Станіслав Тригубенко зачитав наказ міністра оборони України про відзначення військовослужбовців. Місцевий священик освятив міст, і поважні гості перерізали урочисту стрічку.

За словами М. Кметя, військові мости такого типу встановлюють за 7 – 8 годин 40 осіб, проте цей міст встановили за три доби, оскільки важко було доставити спеціальне спорудження у Львівську область із Рівненської. Для цього військовики здійснили 28 рейсів. Загалом у західних регіонах України, що постраждали від повені, таких мостів встановили вже 8, а в цьому селі 9-й. Натомсть для будівництванового бетонногомоста потрібно 30 мільйонів гривень, а загалом для відновлення мостів та шляхопроводів держава виділила Львівщині 340 млн. грн.

Як повідомляє наш кореспондент, біля мосту постійно буде залишатися військовий підрозділ, який відповідатиме за його безаварійність та регулюватиме рух транспорту.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *