ОСТАННІ НОВИНИ

Містобудівна рада схвалила ескізний проект футбольного стадіону до Євро-2012

|

Містобудівна рада Львова схвалила ескізний проект футбольного стадіону до Євро-2012, розробленого австрійською компанією «Бюро Альберта Віммера» разом з українською фірмою «Арніка», передає кореспондент «Львівського порталу».

За даними проектантів, число місць становитиме 33400, з яких майже пів тисячі припадатиме на VIP -гостей . Також передбачено будівництво 1593 паркувальних місць і території для автомобілів теле- та радіокомпаній, які працюватимуть під час матчів.

До самого проекту учасники ради не мали особливих зауважень. Проте були інші зауваження, так би мовити, концептуального характеру.

Зокрема, найбільше питань та суперечок викликала інформація про те, що на території 25 га, які виділила міська рада під стадіон та об’єкти інфраструктури, планується будувати лише стадіон і стоянки. Стадіон має площу 4 га, стоянки – ще 2 га та ще трохи площі під технічні будівлі для утримання стадіону. Автори проекту зазначають, що ймовірно, лише після Євро-2012 на тій землі будуть щось будувати із раніше запланованого – спортивні комплекси, торгові та рекреаційні центри та готель.

На питання депутата міської ради В.Гірняка про джерело фінансування будівництва ч про те, чи підписана вже інвестиційна угода, директор департаменту з підготовки до Євро-2012 ЛМР Олег Засадний сказав, що у проектантів некоректно питати про гроші на будівництво, бо це питання їх не стосується, як не стосується й теми обговорення. Ще одне спірне питання – графіки будівництва. Найпізніші прогнози початку будівництва – першого грудня. Водночас проектанти зазначили, що коли будуть сприятливі умови і всі дозволи вдасться швидко отримати, то можна говорити про серпень або ж вересень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *