ОСТАННІ НОВИНИ

Питанням зоопарку займеться спеціальна робоча група

|

Рішення створити робочу групу для розробки концепції створення у Львові зоопарку схвалили сьогодні під час громадських слухань, передає кореспондент «Львівського порталу».

Під час слухань найбільша дискусія виникла довкола питання, за які кошти будуть створювати зоопарк. Більшість присутніх наголошували на тому, що створювати його за міські гроші недоцільно і нереально. Водночас конкретної суми створення зоопарку ніхто не зміг назвати.

Організатори громадських слухань, зокрема, в.о. начальника управління екології та благоустрою Михайло Казимир заявив журналістам, що майбутній зоопарк має бути комунальним підприємством. Аби не було зловживань з квитками і щоби його реально утримували.

Щодо земельної ділянки, то під час слухань пропонували розмістити його у парку Білогорща. Проте учасники слухань мали багато претензій до такої пропозиції, бо спочатку треба мати сам проект зоопарку, а вже потім підбирати місце. М. Казимир зазначає, що Білогорща не є найкращим місцем. Йому більше подобався лісопарк «Зубра», але цей варіант вже відкинуто. Площа має становити 30-50 га і бути в межах міста.

Депутат міської ради Віра Лясковська сказала, що для початку треба знайти інвестора, бо місто не має грошей аби утримувати бездомних тварин і на міські гроші не можна розраховувати. «Якщо буде меценат, який буде готовий вкласти гроші в зоопарк, то землі ми знайдемо і виділимо» – сказала вона. За її словами, питання землі не основне, основне знайти кошти для цього проекту.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *