ОСТАННІ НОВИНИ

Блокуванням вулиць підприємці змусили міськраду прийняти ухвалу про МАФи

|

83 депутати міської ради проголосували за прийняття проекту ухвали «Про затвердження правил розміщення малих архітектурних форм та літніх майданчиків для здійснення підприємницької діяльності у місті Львові», передає кореспондент «Львівського порталу» з сесійної зали Ратуші. Цей проект таки розглянули позачергово, зважаючи на блокування центральних вулиць підприємцями-власниками МАФів.

Під час розгляду ухвали не обійшлося без колізій. Перший заступник міського голови Олег Синютка запропонував замість давно «замученого» проекту прийняти, так би мовити, скорочений варіант із трьох пунктів, де було б передбачено продовження права оренди МАФів ще на рік.

Він пропонував перенести розгляд повного проекту ухвали на березень наступного року, а зараз прийняти таку ухвалу, щоб заспокоїти підприємців і дати можливість їм працювати.

Однак депутати з цим не погодилися і вирішили розглянути та затвердити повний варіант ухвали. Що й було зроблено. Прийняття ухвали викликало незадоволення міського голови Львова Андрія Садового, який не полінувався висловити свою особливу думку вже після завершення голосування.

Олег Синютка, коментуючи журналістам такий перебіг подій, сказав, що він виконає ухвалу, бо мусить це зробити, однак департамент економічної політики лише готує дозволи на підприємницьку діяльність, але не має права їх видавати. Він також зазначив, що сам не знає, як буде з нового року.

Сьогодні кількасот підприємців пікетували сесію Львівської міської ради, вимагаючи розгляду і прийняття згаданої ухвали. Згодом близько 200 із них перекрили проїзд центральними вулицями Львова – проспектом Свободи та вулицею Підвальною. Рух автомобільного транспорту в центрі Львова було заблоковано впродовж майже двох годин. Сьогоднішня акція підприємців значною мірою спровокована поведінкою міського голови Львова Андрія Садового, який на минулому сесійному засіданні відмовився ставити проект ухвали на розгляд сесії, а сам утік від розгніваних підприємців через чорний хід Ратуші.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *