ОСТАННІ НОВИНИ

«Галнафтогаз» оплачує «Львівській залізниці» обслуговування колії на території підприємства

|

Концерн «Галнафтогаз» спростовує звинувачення «Львівської залізниці» у тому, що підприємство неналежно утримувало та очищало колію на своїй території. Як повідомив «Львівський портал» прес-секретар «Галнафтогазу» Олесь Пограничний, згідно з угодою від 6 лютого 2007 року 1 тисячу 585 метрів ділянки колії на території підприємства обслуговує «Львівська залізниця».

«Відповідно до угоди виконавець несе повну відповідальність за безпеку руху вантажів, що рухаються цією колії. За угодою ми платимо за це доволі великі кошти. У рік платимо 32 тисячі гривень за обслуговування колії», – повідомив Олесь Пограничний.

Нагадаємо, сьогодні близько 5 години 50 хвилин на тупикову колію Львівської нафтобази в’їхав маневрений локомотив Львівської залізниці з чотирма вагонами щебеню попереду. Локомотив на швидкості протаранив цистерни з бензином А-95, які стояли на тупиковій колії та чекали розвантаження. Цистерни деформувалися, п’ять із них загорілося. До 7 години 30 хвилин пожежу було локалізовано та повністю ліквідовано. Зараз працівники управління МНС працюють над охолодженням цистерн. Жертв та потерпілих немає, збитки від аварії наразі ще з’ясовують.

Генеральний директор Концерну «Галнафтогаз» Юрій Кучабський заявив, що причиною аварії є «помилка або злочинна недбалість машиніста».

Натомість «Львівська залізниця» припускає, що сьогоднішня аварія на нафтобазі могла статися через неналежний стан залізничного полотна. У недбалості залізничники звинувачують Концерн «Галнафтогаз», який мав би утримувати та очищати колії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *