ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські театрали їдуть до Польщі інтегруватися

|

Львівський театр-студія „Під мостом” цієї неділі вирушає до польського міста Сувалки. Там упродовж 10 днів українці, поляки, литовці і росіяни обмінюватимуться творчим досвідом. Фінішем їхньої інтеграції має стати спільна вистава.

Як розповів „Львівському порталу” режисер театру „Під мостом” Валерій Москаленко, проект інтеграції молодих талановитих людей організовує і фінансує Єврокомісія. Торік завдяки їй львівські театрали побували на Байкалі, де разом з іноземними колективами поставили вуличне театралізоване дійство – синтез цирку, танцю, драми, сатири та гумору.

Цього року у Польщі театр-студія „Під мостом” проходитиме десятиденну інтеграційну програму. Щодня він відвідуватиме майстер-класи театрального скерування, які по черзі вестиме представник від кожної іноземної делегації. «Скоріше за все литовці вчитимуть нас танців, поляки – вуличному театралізованому дійству та мистецтву вогню. Ми ж ділитимемося з ними сценічним досвідом», – зазначив В. Москаленко.

Також в один з десяти днів кожен колектив презентуватиме свою країну – вчитиме своїх іноземних друзів народних пісень, пригощатиме національними стравами та розповідатиме про свою державу.

А під кінець інтеграційної зустрічі театрали складуть сценарій і поставлять спільну виставу, яка через мовний бар’єр швидше за все буде насичена мімікою, танцями та музикою. «Насамперед це буде видовище», – додав В. Москаленко.

Наступного року львів’яни планують провести подібні зустрічі в Україні, вважаючи, що «нашій країні є що побачити, але і є що показати».

Уже відомо, що в інтеграційному проекті у Польщі візьмуть участь театр чорно-білих форм « PLAMA » (Польща), ангарський театр «Сучасник» (Росія), колектив молодіжного центру з міста Алітус (Литва).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *