ОСТАННІ НОВИНИ

Селяни погрожують перекрити київську трасу біля Ожидова

|

Мешканці населених пунктів, розташованих довкола Ожидова, не довіряють українським службам, які запевняють, що зараження території внаслідок фосфорної катастрофи не відбулося. Як повідомила «Львівський портал» депутатка Львівської обласної ради від ВО «Свобода» Ірина Сех, люди вимагають незалежної експертизи.

«Мені телефонують люди і кажуть, що вони готові перекривати київську трасу, що біля Ожидова, бо вони не вірять місцевій експертизі», – наголосила Ірина Сех.

Депутатка також повідомила, що вважає своїм обов’язком відреагувати на звернення селян, а тому ставитиме питання про проведення незалежної експертизи ґрунтів, повітря і води на найближчій сесії Львівської обласної ради. «Власне, я маю намір це зробити», – сказала вона.

Нагадаємо, 16 липня на залізничній колі поблизу села Ожидів зійшов з рейок товарний потяг з жовтим фосфором. Унаслідок аварії загорілося шість цистерн. Токсична хмара, яка утворилася внаслідок горіння, покрила територію розміром понад 85 кілометрів.

Дослідження, проведені органами санепідслужби, державної екологічної інспекції, водного господарства та ветеринарної служби, перевищення гранично допустимої концентрації сполук фосфору в повітрі, воді та ґрунті не зафіксували.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *