ОСТАННІ НОВИНИ

Розсипаний фосфор досі покривають шаром піни

|

На місці аварії, що сталася 16 липня під селом Ожидів, продовжують працювати рятувальники. Як повідомив «Львівський портал» заступник керівника прес-центру Головного управління МНС у Львівській області Віталій Туровцев, «еменесники» працюють за старою тактикою – покривають розсипаний фосфор шаром піни.

«При цьому рятувальники змінюються кожні десять хвилин – через шкідливі випари і костюми, в яких важко довго працювати на спеці», – пояснив він.

За словами Віталія Туровця, на місце аварії також доставили вагони з содою і піском. «Рятувальники планували змінити тактику, але оскільки в Україну прибувають хіміки з Казахстану, то вирішили призупинити будь-які дії і зачекати на їхню пораду», – сказав В.Туровцев.

Як повідомив він, учора медики обстежили 15 населених пунктів Буського району, 18 – Бродівського і 34 – Радехівського. Вони здійснили подвірний обхід, обстеживши 4 тисячі 840 осіб. Всього було госпіталізовано 48 людей, з них 15 дітей.

За словами еменесника, Санітарна епідеміологічна служба в усіх уражених районах взяла проби грунту, води і рослин. «Їхні висновки – гранично допустима концентрація фосфорного ангідриду – не перевищує норми», – сказав В.Туровцев.

Стосовно спалаху, загорання, яке знову виникло учора ввечері, то як пояснили в прес-службі МНС, він був локальним. «Коли шар піни, яким покривають фосфор, в деяких місцях зникає, то виникає спалах. Але його відразу ліквідовують», – пояснив Віталій Туровцев.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *