ОСТАННІ НОВИНИ

Облрада затвердила програму пільгового кредитування житла

|

Львівська обласна рада сьогодні затвердила програму забезпечення житлом молодих сімей. Згідно з нею цього року з обласного бюджету на довгострокове пільгове кредитування буде виділено два мільйони гривень. Щоправда, скористатися ними зможуть лише 10 сімей.

Як передає кореспондент «Львівського порталу» із сесійної зали, за програму проголосувало 88 депутатів.

Документ дозволяє молодим сім ’ ям скористатись пільговим кредитом на будівництво або на купівлю житла на території Львівської області. Але щоб отримати кредит, вони повинні пройти рейтингову систему відбору – скласти тест, отримати за нього певну кількість балів і зайняти відповідне місце в черзі.

Депутати облради розкритикували цю систему відбору, оскільки вона передбачає просування черги не лише вперед, а й назад. Утім, цей факт не завадив обласним обранцям в підсумку підтримати програму.

За інформацією начальника Львівського регіонального управління державної спеціалізованої фінансової установи Віктора Писаренка, на Львівщині приблизно сім тисяч молодих сімей потребують житла. Лишень цього року на отримання пільгового кредиту управління отримало 500 заявок.

За його ж словами, за два мільйони гривень управління зможе допомогти в оформленні кредиту лише 10 сім ’ ям. Однак програму також фінансуватиме Львів (приблизно 3 мільйони гривень) та райони (400 тисяч гривень). За ці кошти кредит на житло зможуть отримати 30 сімей, або 5% потребуючих.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *