ОСТАННІ НОВИНИ

Військові звинувачують львівську мерію в спробі захоплення будинку на Саксаганського

|

Сьогодні зранку на вулиці Саксаганського, 13 відбулася спроба силового захоплення будинку колишнього штабу 14-ї повітряної армії. Як повідомив «Львівський портал» полковник Григорій Сіль, захопити недіючу споруду спробували представники місцевої влади, які вважають, що вона належить територіальній громаді.

За словами Григорія Сіля, зранку представники міської влади прийшли в будинок з рішенням суду про те, що будинок належить місту. «Вони спробували зайти в будівлю і поставити там свою охорону», – розповів Григорій Сіль.

Утім, як стверджує полковник, їм не вдалося цього зробити, оскільки «військові також охороняють своє майно». «Це давнє спірне питання. Об’єкт є в реєстрі Фонду держмайна і записаний за Міноборони. Але місцева влада, не дочекавшись судового вирішення суперечки, пробує його забрати силою», – сказав він.

Полковник Григорій Сіль також повідомив, що військові – за судове вирішення суперечки за будинок на Саксаганського. «Ми пропонуємо дочекатися рішення судів. Остаточну крапку в цьому питанні, на нашу думку, має поставити судова гілка влади. Крім того, справа зараз на розгляді в Апеляційному суді», – сказав він.

За словами Г. Сіля, будинок колишнього штабу 14-ї повітряної армії для військових є важливим, оскільки вони сподіваються, що завдяки його продажу можна буде вирішити проблеми житла військовослужбовців. «50 тисяч військовослужбовців у Збройних силах не мають житла. Якщо Фонд державного майна продасть цей будинок прозоро, то ці кошти могли б піти на забезпечення військових житлом. Ось тому цей будинок для нас важливий», – сказав він.

Наразі силового протистояння біля будинку військових нема. Генерали та представники місцевої влади намагаються дійти консенсусу в присутності журналістів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *