ОСТАННІ НОВИНИ

У Шевченківському гаю оживуть народні казки

|

На подвір ’ ях старовинних хатин Шевченківського гаю оживуть народні казки. 2-3 червня там проходитиме Міжнародний фестиваль дитячих театральних колективів «Казка у гаю». Про це «Львівський портал» повідомила науковий співробітник Музею народної архітектури та побуту Надія Дзвоник.

Під час фестивалю у гаю відкриються «галявина розваг» та «галявина казкарів». На першій проводитимуться майстер-класи, забавлянки та зустрічі з диво-велетнями, яких зіграють артисти театру «Воскресіння». На другій галявині дітлахи зустрічатимуться з улюбленими казкарями та байкарями. Заплановані зустрічі з Марією Чумарною, Миколою Петренком, Ігорем Калинцем, Миколою Зінчуком та Тетяною Фроловою.

Урочисто «Казка у гаю» відкриється о 13 годині другого червня. На співочому полі старий мудрий лев із колекцією казок та маленьким левеням запрошуватиме учасників фестивалю у мандрівку Львовом. Театралізовану «прогулянку старовинним містом» влаштують театр «Погулянка» та ансамбль «Галичанка». У дорозі актори долатимуть перешкоди відьмочки та звертатимуться по допомогу до доброї чародійки.

Безпосередній перегляд вистав розпочнеться о 14 годині. На подвір ’ ях старовинних хатинок учасники фестивалю показуватимуть народні, але трохи осучаснені казки, використовуючи тини, колоди та криниці, як декорації.

Оцінювати майстерність дітей буде журі у складі акторів, спеціалістів з галузей культури та літератури. Очолюватиме його заслужений діяч мистецтв Мирон Лукавецький.

Планується, що у фестивалі візьмуть участь 145 дітей. Виступатимуть колективи зі Львова та області, а також з Харкова та Плоцька.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *