ОСТАННІ НОВИНИ

Садовий знову звільнятиме Савельєва

|

Як стало відомо «Львівському порталу», сьогодні на колегію Львівської міської ради виноситимуть питання про звільнення головного редактора комунальної газети «Ратуша» Миколи Савельєва. Інформацію про можливий розгляд цього питання підтверджують депутати.

У коментарі нашому кореспонденту депутатка від БЮТ Мирослава Бичишин сказала, що вчора на порядку денному цього питання не було, однак вона чула, що його порушуватимуть сьогодні на колегії.

Відповідаючи на запитання про мотиви порушення цього питання, депутатка заявила, що проблема «Ратуші» виникає періодично, а це означає, що є необхідність зміни менеджменту або керівництва видання. «У газети постійно виникають проблеми з фінансуванням, нічого не вирішено з концепцією розвитку видання. Там справді потрібно міняти менеджмент або керівника», – сказала вона.

Утім, як голосуватиме її фракція, якщо питання буде винесено на сесію, Мирослава Бичишин достеменно не знає. Вона лише запевняє, що остаточна позиція буде відома перед самим пленарним засіданням.

Натомість депутат міської ради від НСНУ Андрій Стецьків сказав, що не голосуватиме за звільнення Миколи Савельєва, оскільки кадрові рішення є компетенцією міського голови. «Я також чув, що таке питання має бути на колегії. Але вважаю, що це не є компетенцією міської ради. Ми маємо право затверджувати головного редактора за пропозицією міського голови», –сказав він.

Андрій Стецьків також прогнозує, що в міській раді не набереться такої кількості голосів, яка зможе відправити М. Савельєва у відставку. «Я розумію, що міський голова хоче вмити руки депутатським корпусом. Вважаю, що це не правильно. Тому пропоную оголосити конкурс на менеджера газети, бо Микола не є менеджер, він добрий журналіст. Він не може бігати і займатися кіосками», – зазначив А. Стецьків.

А його однопартієць Василь Трач заявив, що консолідованої позиції депутатського корпусу стосовно звільнення редактора «Ратуші» нема. Тому депутати спочатку хочуть послухати аргументи міського голови і вже тоді робити висновки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *