ОСТАННІ НОВИНИ

Міськраду хочуть розпустити

|

Перший секретар Львівського обкому КПУ Олександр Калинюк заявив, що ініціюватиме питання про розпуск Львівської міської ради за порушення чинного законодавства.


За його словами, існує стаття в Конституції, згідно з якою Верховна Рада може прийняти рішення про розпуск місцевої ради, якщо та допускає порушення чинного законодавства.

«А Львівська міська рада порушує закон, і це видно хоча б з останніх ухвал. Зокрема, щодо демонтажу пам’ятників»,– цитує пана Калинюка “Львівський портал”. За його словами, невдовзі представники низки політичних партій і громадських організацій передадуть керівництву області і міста звернення з протестом проти дій міської ради щодо створення комісії для визначення пам’ятників і символів тоталітарного режиму. «Якщо це звернення залишиться без уваги, то ми звернемося до Верховної Ради», – сказав він. Тому, вважає пан Калинюк, Верховна Рада має створити спеціальну комісію, і якщо та знайде підтвердження фактам, то міську раду розпустять.


У такий спосіб комуністи вкупі з низкою проросійськи налаштованих організацій Львова відреагували на прийняту з ініціативи ВО “Свобода” ухвалу Львівської міської ради про створення комісії для визначення пам’ятників і символів тоталітарного режиму. “Ініціатива «Свободи» та міської ради є повним порушенням Конституції України та закону України про увічнення пам’яті полеглих у Великій Вітчизняній війні. Тому ми вимагаємо розпустити міську раду, а сама ВО «Свобода» є фашистським об’єднанням. Треба припинити процвітання фашизму у Львові!” – волав голова партії “Руський блок” Олександр Свістунов у четвер під час львівського збіговиська проросійських громадських організацій.


“Не розумію, через що виник увесь цей шум? – здивувася голова франкції УНП у міській раді Юрій Кужелюк, коментуючи «Поглядові» заяви комуністів. – Ніхто ніякі пам’ятники й не думає зносити, ми наразі лише вивчаємо питання наявності в місті увіковічнень тоталітарної системи. Але якщо представники проросійських партій знають, які це пам’ятники, то ми залюбки прислухаємося до їхніх порад».

На думку Юрія Кужелюка, увесь шум довкола можливого демонтажу монументів комуністичних істуканів у Львові, а також недавні погроми на пагорбі Слави невідомими вандалами (до речі, за дивним збігом обставин у момент цих погромів на пагорбі опинився О. Калинюк у товаристві російських тележурналістів, – авт.) є нічим іншим, як передбвиборною істерією з боку як Росії, так і російських шовіністичних сил, які мешкають на теренах нашої держави.


Богдан МАЗУР, „Новий погляд”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *