ОСТАННІ НОВИНИ

ЛОДА співпрацюватиме з Українською національною радою Сербії

|

Керівництво Львівської області зустрілося сьогодні з делегацією Української національної ради Сербії. Головною темою зустрічі стали питання щодо подальшої співпраці ради та ЛОДА. Учасники зустрічі погодились, що необхідно підписати спільну угоду про співпрацю.

Як розповів під час сьогоднішньої прес-конференції голова Української національної ради в Сербії Мирослав Калинюк, найбільшими проблемами української громади в Сербії є культурні аспекти, вивчення української мови. За словами голови комітету у справах культури Української національної ради Славка Микитишина, у Сербії, до прикладу, бракує фахівців, які допомогли би дітям вивчити українську мову.

Мирослав Калинюк додав, що для того, аби допомагати юним сербам українського походження вивчати українську, потрібно відправляти дітлахів у літні українські табори. В результаті, Петро Олійник запросив дітей українського походження, які проживають у Сербії взяти участь у літньому оздоровчому українознавчому таборі.

Сьогодні в Сербії налічують лише 120 дітей, які вивчають українську мову на факультативах.

На думку голови ЛОДА Петра Олійника, основними завданнями влади в питаннях співпраці з радою Сербії є підтримка культурної спадщини. «Наші основні завдання в цій сфері – підтримувати культурну спадщину, особливості культурної спадщини, починаючи від банального – пошиття костюмів, постановки танців, співу, тощо. Це підтримування освітянських програм», – додав голова ЛОДА

Нині в Сербії проживає 5 тисяч 354 тисячі громадян, які визнали себе українцями. Українська національна рада Сербії представляє державний орган самоврядування українців у Сербії. Після Львова рада планує відвідати ще й Тернопіль.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *