ОСТАННІ НОВИНИ

Кендзьор не напише заяву про складання депутатських повноважень, бо це безглуздо

|

Народний депутат України від «Нашої України» Ярослав Кендзьор вважає безглуздою ідею лідерки БЮТ Юлії Тимошенко стосовно написання заяв про складання депутатських повноважень і сам такої заяви не напише. «Я не можу підтримувати дурних кроків, коли вони нефеективні і непотрібні», – зазначив у коментарі «Львівському порталу» нардеп.

Ярослав Кендзьор пояснив, що закон «Про статус народного депутата України» вимагає, аби за заяву про складання повноважень проголосувала ВРУ. «Написати заяву – півсправи, інша справа, коли Верховна Рада України має проголосувати, – зазначив пан Кендзьор. – Коли депутат помре, то Рада задля формальності голосує за те, аби позбавити померлого депутатських повноважень».

Ярослав Кендзьор припустив, що лідери БЮТ і НУ принесуть 150 заяв про складання повноважень, а представники коаліції, знаючи таку вимогу закону, підтримають лише 110-120. Решта заяв не задовольнять, чим залишать кворум парламенту.

«В «антикризовій коаліції» що ідіоти чи вони не знають законів? Вони проголосують за тих 150 заяв, щоб позбавити себе повноважень через відсутність кворуму? Вони «похоронять» більшість депутатів з опозиції, але все одно працюватимуть. Тим все і закінчиться. Це не вихід зі ситуації. Я не розумію, чому цього не знає Юлія Володимирівна і пан Кириленко», – сказав Ярослав Кендзьор.

«Це просто в невтомної Юлії Володимирівни голова бурлить різними пропозиціями», – резюмував він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *