ОСТАННІ НОВИНИ

Через відсутність лічильників у приватних будинках Львів втрачає 400 тисяч гривень щорічно

|

Через відсутність лічильників у приватних будинках Львів втрачає 400 тисяч гривень щорічно. Як розповів під час сьогоднішньої прес-конференції заступник директора ЛМКП «Львівводоканал» Олег Капко, мешканці приватних будинків не встановлюють лічильники, через що нарахування здійснюються за нормативом 6,4 кубометри води та стоків на одну особу.

«Люди у приватному секторі, де приписана одна особа, нам не доплачують. Тобто, фактично за квартирними приладами обліку є 8 метрів кубічних на одне помешкання, а фактичне споживану у приватному секторі на одну особу становить лише 6,4 метри кубічні», – розповів Олег Капко. Таким чином, власник особняка, обладнаного басейном, сауною оплачує менше ніж мешканець багатоповерхівки.

За словами заступника директора ЛМКП «Львівводоканал», у місті налічується майже десять тисяч будинків, які є у приватному секторі. Ще у грудні минулого року «Львівводоканал» надсилав мешканцям приватного сектору листи-попередження, з вимогою встановити прилади обліку. На сьогодні, лічильники встановило лише 64 абоненти.

Підприємство попереджає, що у разі відмови абонента виконати рекомендації щодо встановлення лічильників, з 1 квітня його водовикористання вважатиметься безобліковим і витрати води розраховуватимуть за пропускною здатністю труби вводу. У разі несплати витрати води за пропускною здатністю труби вводу впродовж травня «Львівводоканал» припинятиме водопостачання у такі помешкання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *