ОСТАННІ НОВИНИ

Яворівчани хочуть блокувати дорогу

|

Мешканці міста Яворів вчора під час громадських слухань щодо критичної ситуації з підтопленнями через річку Шкло та озеро «Яворівське» вирішили вдаватися до радикальних дій – перекриття дороги. Про це «Львівський портал» повідомив міський голова Яворова Віталій Домашовець.

Організацією акцій непокори, які запланували яворівчани, займатиметься оргкомітет з семи осіб, який вирішили створити під час слухань.

Аби привернути увагу чиновників, мешканці Яворова планують їхати до Києва та пікетувати Міністерство надзвичайних ситуацій України.

Жителі Яворова також вважають за необхідне створити міжнародну експертну групу, базуючись на висновках якої вони могли б приймати те чи інше рішення. Відтак уже сьогодні Віталій Домашовець їде в Польщу до міста Ярослава, яке, за його словами, є партнерським та пережило подібну проблему.

«Міжнародна комісія оцінить ситуацію і за її висновками оргкомітет прийматиме рішення про блокування дороги та поїздку до столиці», – зазначив мер Яворова.

Водночас він додав, що під час громадських слухань, на які було запрошено чиновників з області та району, не прийшов жоден посадовець, аби почути безпосередньо від людей, що проблема підтоплень існує насправді.

Нагадаємо, що у Яворові, за словами міського голови, близько 30 відсотків населення потерпає від підтоплень угідь та підвалів будинків через підняття рівня води у річці Шкло та в озері «Яворівське». Водночас, згідно з висновками спеціальної комісії, яка вивчає цю проблему, під головуванням начальника головного управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення у Львівській області Олексія Титаренка: загрози для мешканців Яворова немає.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *