ОСТАННІ НОВИНИ

Російського журналіста Косвінцева оформляють як біженця

|

Російському журналісту Олександрові Косвінцеву розпочали процес оформлення статусу біженця. Про це він сам повідомив кореспонденту «Львівського порталу». За його словами, представники Львівського представництва Держкомміграції прийняли його документи для оформлення йому статусу біженця.

Для цього він здав російський паспорт на зберігання і отримав відповідне посвідчення українського міграційного відомства. Цей документ дає йому право реєструватися за місцем проживання, влаштовуватися на роботу тощо.

Ця посвідка дійсна на два місяці за цей час документи з Львівського управління мають бути передані до Києва в центральний офіс комітету і там упродовж місяця буде прийняте остаточне рішення чи нададуть йому статус біженця чи ні.

Він має підстави вважати, що рішення буде прийняте на його користь, окільки, як він зазначив, представники Держкомітету кажуть, що він підпадає під усі параметри особи, яка потребує статусу біженця і, що вони у своїх супровідних документах рекомендуватимуть надати йому такий статус.

Нагадаємо, що російський журналіст «Новой газети» 6 лютогопопросив в Україні політичного притулку, оскільки його переслідувалиу Росії через його профечійну діяльність на батьківщині.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *