ОСТАННІ НОВИНИ

Сеник доручив керівництву Яворівщини встановити санітарну зону біля Шкла

|

Голова Львівської обласної ради Мирослав Сеник доручив головам райдержадміністрації та райради Яворівщини встановити санітарно-захисний кордон на березі річки Шкло, де сьогодні пан Сеник проводив виїзну нараду. Про це «Львівський портал» повідомив керівник прес-служби облради Василь Терещук.

Ця нарада була запланована ще на початку лютого. Близько 30 фахівців, які взяли участь у нараді, переконались, що проблеми підтоплення немає. Є проблема порушення санітарно-захисного кордону. Такий кордон біля річки має становити щонайменше 25 метрів, однак люди самі порушили цей кордон.

Голова облради наголосив під час наради на необхідності послідовного вирішення проблеми: рекультивація земель, заліснення території, створення комунального підприємства, яке б керувало розвитком рекреаційної зони тощо. До такого підприємства, на думку пана Сеника, необхідно залучити представників територіальних громад для більшої ефективності в роботі.

Щодо коштів, то згідно з державною програмою, яка діятиме до 2008 року, з 76 мільйонів гривень, виділених Кабміном, 31 млн. грн. уже освоєно. Здебільшого гроші пішли на рекультивацію земель.

Нагадаємо, що сьогодні міський голова Яворова Віталій Домашовець під час прес-конференції заявляв про критичність ситуації у місті через підтоплення будівель. Водночас учасники наради не виявили жодного такого випадку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *