ОСТАННІ НОВИНИ

Якщо Гудимі приснилося, ніби є необхідність у з’їзді – це його особиста позиція, – Юрій Костенко

|

«Сама постановка питання ніби Костенко веде кудись партію є некоректна, бо він керується рішеннями з’їзду, а от чим керується Олександр Гудима – мені невідомо», – заявив «Львівському порталу» лідер УНП Юрій Костенко, коментуючи слова О.Гудими про необхідність скликання позачергового з’їзду партії, оскільки переважна більшість членів УНП не схиляються до ідеї Костенка щодо створення української правиці.

«З’їзд партії визначився з цього приводу ще у червні минулого року, і ми діємо відповідно до рішень з’їзду і керівних органів партії. «Правиця» – це для нас стратегія. А щодо інших блоків, які мають абсолютно іншу ідеологію, то тут Українська народна партія давно дала відповіді на ці питання. А блокування треба робити тоді, як буде чітко зрозуміло, коли вибори відбуватимуться і до яких органів влади. На сьогоднішній день такої ясності немає», – зазначив Ю.Костенко.

За його словами, малоймовірно те, що позачерговий з’їзд УНП відбудеться. «У нас є чітка процедура щодо проведення дострокового з’їзду. З ініціативою може виступити третина обласних організацій, або центральний провід. Гудима поки що є членом центрального проводу, тож він може внести таку пропозицію на розгляд. Зараз ніхто не ініціює з’їзд, а те що Олександру Гудимі приснилося ніби є необхідність у проведенні з’їзду – це його особиста позиція. Ми проводили звітно-виборний з’їзд у червні минулого року. Не так багато відбулося політичних подій, щоб знову проводити з’їзд», – додав лідер УНП.

«Для нас пріоритетним є розвиток сталої політичної партії, або блоку правих партій. Бо саме відсутність правих у Верховній Раді призвела до всіх негараздів, які так пригнічують кожного українця», – зазначив він.

Щодо опитування, за яким, як стверджує О.Гудима, ідею створення «правиці» підтримують лише 11 % «уенпістів», то Ю.Костенко заявив: «Відповідно до інформації від голови Львівської обласної організації Богдана Козака, йому невідомо, коли і в який спосіб робилося у львівській партійній організації опитування членів партії. Тим більше з таким питанням. Так що я думаю, хай вони спочатку розберуться в своїй організації, хто там і які соціології проводив».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *