ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’ян заохочуватимуть до мистецтва за допомогою біл-бордів

|

Уже в четвер львів’яни зможуть побачити найкращі картини з Львівської галереї мистецтв просто на вулицях нашого міста, адже вони красуватимуться на біл-бордах та сітілайтах Львова. Як розповів під час сьогоднішньої прес-конференції начальник управління інформаційної політики зовнішніх відносин міської ради Остап Процик, ця акція відбувається в рамках соціального проекту Львівської міської ради та видавництва «Гердан» – «Львівська галерея мистецтв на біл-бордах».

«У четвер-п’ятницю ці шедеври, а це 20 картин, будуть розміщені на біл-бордах, і 30 картин, розмістимо на сітілайтах», – розповів Остап Процик. За його словами, якщо біл-борди, на якихвисітимуть роботи з Львівської галереї мистецтв, з’являться в різних куточках нашого міста, то сітілайти з зображеннями картин простягнуться від Оперного театру до пам’ятника Михайлу Грушевському. «Це буде серія картин, які йтимуть послідовно одна за одною», – наголосив генеральний директор видавництва «Гердан» Орест Шейка. Щоправда, милуватися картинними шедеврами львів’яни будуть не довго, адже сітілайти висітимуть лише три дні. А от біл-борди – місяць.

За словами Остапа Процика, місто не витратило на цей проект жодної копійки: виготовлення біл-бордів і спорудження сітілайтів фінансують оператори зовнішньої реклами. Щодо загальної вартості проекту, то вона становить 52 тисячі гривень. «Це повністю спонсорована акція», – підкреслив Остап Процик.

До речі, у найближчі дні по місцевих каналах транслюватимуться ролики із закликами відвідати Львівську галерею мистецтв.

Крім того, в рамках проекту, який приурочений 100-річчю від заснування Галереї, відбулася презентація альбому. У ньому представлено 112 робіт уславлених, маловідомих та невідомих авторів, роботи яких зберігаються у Львівській галереї мистецтв. Видала книжку кампанія «Гердан». За словами видавців, саме цей альбом допоможе всім охочим краще ознайомитися з роботами, які є в Галереї.

«Це дуже важливо, що крім споживчих товарів, які бачимо на біл-бордах, ми зможемо побачити і мистецтво», – підсумував заступник директора Львівської галереї мистецтв Володимир Пшик. За його словами, ні наше місто, ні Україна такого проекту досі ще не мала. На думку Володимира Пшика, така акція допоможе заохотити львів’ян і гостей міста відвідати Галерею.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *