ОСТАННІ НОВИНИ

ГФЛ вимагає розробити законні угоди між населенням і жеками

|


Громадський форум Львова вимагає від міського голови Львова терміново забезпечити розробку та запровадження законних типових договорів з метою врегулювання договірних відносин між споживачами та ЖЕКами для кожного типу будинків міста. Про це повідомляє прес-служба ГФЛ.


Ця вимога базується на тому, що ще на початку минулого року, згідно з нормами ст. 19, ст. 26 та прикінцевих положень Закону України “Про житлово-комунальні послуги” всі договори, що були укладені до того часу між споживачами та ЛКП (ЖЕКами), втратили чинність.


«Чинний типовий договір, що сьогодні ЛКП нав’язують споживачам суперчить нормам Закону України “Про захист прав споживачів” та Закону України “Про житлово-комунальні послуги”. Споживач повинен бачити та розуміти, які роботи-послуги надаються, мати змогу контролювати ці послуги. В договорі повинна бути передбачена конкретна відповідальність ЛКП за ненадання (неякісне надання) послуг, механізми відшкодування завданих збитків, хто саме відшкодовує збитки тощо» – зазначено у зверненні.


Також автори звернення зауважують, що понад два місяці тому, майже сто мешканців Львова, споживачів житлово-комунальних послуг звернулися до міського голови з листами щодо неправомірного застосування типових договорів між ними та ЖЕКами і з вимогою терміново забезпечити розробку та запровадження законних типових договорів для врегулювання договірних стосунків.


«На жодний лист, жодний мешканець досі відповіді не отримав. Зважаючи на Ваше ігнорування, як і своїх виборців, так і цієї важливої соціальної проблеми, та з метою зобов’язати Вас виконувати надані законом повноваження, ми були змушені звернутися до суду» – сказано у зверненні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *