ОСТАННІ НОВИНИ

Мерія вирішила не позиватися з данською фірмою „Per Aarsleff”

|

Львівське комунальне підприємство «Львіводоканал» не розриватиме договору з генеральним підрядником робіт у межах програми покращення водопостачання Львова, фінансованої Світовим Банком. Про це сьогодні повідомив директор ЛМКП «Львівводоканал» Мирослав Заплатинський.

За його словами, мерія вирішила утриматися від судової тяганини з данцями, оскільки такі справи мав би вести міжнародний суд. А він відповідно потребує додаткових фінансових затрат.

Нагадаємо, раніше міський голова Львова Андрій Садовий висловлював невдоволеність результатами роботи данської компанії „Per Aarsleff” і заявляв про намір подавати на іноземну фірму до суду.

Як повідомив Мирослав Заплатинський, міська влада наразі обумовлює з данцями хто, як і на яких умовах закінчуватиме роботи з позикою. «Є дуже багато причин, які нас скеровують на те, щоб роботи звершувала та ж фірма, яка виграла тендер, але на інших умовах», – зазначив Мирослав Заплатинський.

Новими умовами, які висуває міська влада Львова, є зменшення видатків на утримання представників данської фірми у Львові, а також затвердження нового субпідрядника.

Як повідомив М.Заплатинський, розглядається кандидатура ВАТ ЛСБМУ-1. Це фірма, яка проводила реконструкцію вулиці Гонти і площі Ринок. «Це те підприємство, яке має найбільшу практику щодо реконструкції інженерних мереж, зокрема водопроводу і каналізації», – запевнив чиновник.

Загальна сума позики Світового Банку 24 мільйони 250 тисяч доларів. На сьогодні використано 16, 5 мільйонів. Термін реалізації позики продовжено до кінця 2007 року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *