ОСТАННІ НОВИНИ

У справі Буняк проти Кендзьора крапки ще не поставлено

|

Розгляд справи у Пустомитівському районному суді за позовом колишнього міського голови Львова Любомира Буняка до народного депутата Ярослава Кендзьора сьогодні не відбудеться. Як повідомив «Львівському порталу» Л. Буняк, перенести судове засідання попросив відповідач. «Я сподівався, що на цьому судовому засіданні врешті буде прийнято остаточне рішення. Але Ярослав Кендзьор надіслав у суд телеграму з проханням перенести розгляд справи. Наступне засідання призначено на 13 лютого. Думаю, що більше перекладати дати суду не будуть, адже все має певну мажу», – зазначив Л.Буняк.

За словами Я.Кендзьора, він не зміг сьогодні прибути на суд, оскільки перебуває не у Львові. «Я не міг приїхати і про це повідомив суд. Звичайно, замість мене на судовому засіданні міг бути лише адвокат, але я конче хочу бути присутнім особисто і мати нагоду поспілкуватися з Любомиром Буняком. Коли у Франківському суді Львова слухалася справа за моїм позовом до Буняка, він не знайшов можливості хоча б раз прийти, а я не хочу йому уподібнюватися», – зазначив нардеп.

Я. Кендзьор відмовився сказати, які саме причини йому завадили сьогодні прибути в Пустомити. «У мене офіційні канікули і я вправі знаходитися будь-де. А 13-го лютого я обов’язково буду в суді», – сказав він.

Нагадаємо, екс-мер Львова позивається з нардепом за захист честі, гідності та ділової репутації й вимагає стягнути з Я. Кендзьора 100 тисяч гривень.

Попереднє засідання відбулося 22 листопада минулого року, його перенесли у зв’язку з тим, що позивач вчасно не сплатив державне мито – судовий збір розміром 5 тис. грн.

Л. Буняк оскаржує слова Я. Кендзьора, які той виголосив на прес-конференції ще в жовтні 2003 р. Народний депутат заявив, що обрання Любомира Буняка є найбільшою трагедією для Львова, а також звинуватив тодішнього міського голову в причетності до смерті 77 людей під час скнилівської трагедії та самоспалення доцента ЛНУ ім. Івана Франка Святослава Шендрика.

Публічне самогубство С. Шендрик вчинив 3 жовтня 2003 року на знак протесту проти продажу землі, якою його родина користувалася десятки років.

Спершу Л. Буняк подав позовну заяву на Я. Кендзьора до Франківського районного суду Львова у 2003 році, а згодом справу було перенесено в Пустомитівський райсуд.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *