ОСТАННІ НОВИНИ

ГФЛ вважає бездіяльною комісію, що займається порушеннями при формуванні тарифів

|

На учорашнє засідання депутатської комісії з вивчення питань усунення порушень при формуванні тарифів на теплопостачання замість 20 осіб прийшло дев`ять, відтак через відсутність кворуму засідання перетворилося на розмову, передає прес-служба Громадського форуму Львова.

Це дає підстави ГФЛ говорити про бездіяльність комісії, попри те, що проблема й досі залишається нерозв`язаною.

Крім того, як зазначив у коментарі член Громадського форуму Львова, депутат ЛМР Теодор Дяків, заплутаною є ситуація з цифрами, що їх заклали теплопостачальні підприємства у свої розрахунки. “З 15 жовтня до 23 січня середньодобова температура у Львові становила +5 С. У розрахунок теплопостачальних підприємств в цей період було закладено 0,28 градуса. За нашими даними зміна середньодобової температури лише на один градус за місяць обраховується десятками мільйонів для теплопостачального підприємства. Тому скільки реально зекономлено газу сьогодні ніхто не знає. І довіри до офіційно названих різних цифр, що зекономлено чи то 8 %, чи то 27 % , чи то 40 % газу немає. Управління економіки, управління інженерного господарства і теплопостачальні організації подавали цифри, що різняться в 3-15 разів» – сказав він.

Натомість координатор ГФЛ Олег Мацех вважає, що згадана комісія зможе працювати лише тоді, коли до її складу

“увійдуть лише ті представники громадськості, посадовці та депутати, які ділом довели свою зацікавленість, професійність і поінформованість в даному питанні”. “Інакше це буде комісія аматорів чи популістів, яка врешті решт припинить свою діяльність, по суті не розпочавши її, так як це сталося з депутатською комісією з питань реконструкції площі Ринок, створеною депутатами на вимогу журналістської акції “Антируїна”» – зазначив він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *