ОСТАННІ НОВИНИ

На відзначення 60 річниці операції «Вісла» облрада виділила понад 535 тис. грн.

|

Згідно з ухвалою Львівської обласної ради, на відзначення 60-ої річниці від початку примусового виселення українців з етнічних земель – Лемківщини, Надсяння, Підляшшя та Холмщини в результаті операції «Вісла» – в бюджеті області на 2007 рік виділили 535 тис. 600 грн. Про це «Львівський портал» повідомив ініціатор цієї ухвали, депутат облради від БЮТ Остап Козак.

Відтак, за словами пана Козака, частину цих коштів (100 тис. грн.) скерують управлінню внутрішньої політики для організації святкувань. У рамках яких будуть організовані поїздки делегацій на етнічні землі.

Для проведення різних пізнавальних заходів у школах та вузах управлінню освіти та науки виділили 45 тис. 600 грн.

Управління у справах сім’ї і молоді та у справах поліграфії телерадіопростору отримають по 70 тис. грн., які мають піти на друк книжок відповідної тематики та створення телерадіопрограм.

За словами депутата, додатково фінансуватиметься і виготовлення проектно-кошторисної документації для будівництва музейного комплексу депортованим українцям у місті Винники.

«Щодо пам’ятника у Львові, то ще немає проекту кошторисної документації. На це ми виділили 35 тис. грн., тому цього року пам’ятник ще не стоятиме, але початок вже закладений», – зазначив він.
















































Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *