ОСТАННІ НОВИНИ

Шестеро потерпілих у Скнилові пройшли обстеження для пішого походу в Страсбург

|

Шестеро потерпілих у Скнилівській трагедії вже пройшли медичне обстеження для пішого ходу в Страсбург та планують весною на місяць поїхати у Ялту в реабілітаційний центр для повного медогляду. Про це «Львівський портал» повідомив голова громадської організації «Скнилівська трагедія» Стефан Козак.

Водночас пан Козак зазначив, що спершу група активістів планує обійти деякі міста України для того, аби донести їх обурення у всі куточки України. «Свавілля судочинства панує на території усієї України, тому ми спершу плануємо відвідати Харків та Донецьк, аби там донести до людей наш приклад», – зазначив він.

Нагадаємо, що група активістів ГО «Скнилівська трагедія» планує пішки йти до Страсбурга, де розташований Європейський суд із прав людини, бо, на їхню думку, будь-які акції непокори в Україні – це марна трата часу.

Саме в Європейському суді з прав людини до вересня мають розглянути скарги 90 потерпілих у скнилівській трагедії. Позивачі вимагають офіційних вибачень від держави, позбавлення військових звань винуватців трагедії, унаслідок якої загинуло 77 осіб, а також збільшення розміру моральних відшкодувань.

Нагадаємо, що 27 липня 2002 року внаслідок падіння літака СУ-27 сталася скнилівська трагедія. Вона забрала життя 77 людей, серед яких 28 – неповнолітні. Загалом потерпіло 241 особа, із яких 83 дітей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *