ОСТАННІ НОВИНИ

У Дублянах відкрили третій в області дитячий будинок сімейного типу

|

У Дублянах відкрили третій в області дитячий будинок сімейного типу завдяки співпраці міжнародної благодійної організації «Надія і житло для дітей» та ЛОДА, передає кореспондент «Львівського порталу».

У будинку проживатиме сім ’ я Ярошів, яка взяла на виховання вісьмох дітей з інтернатів області до двох власних. Будинок на дев ’ ять кімнат обійшовся в майже 700 тисяч гривень. За словами голови ЛОДА Петра Олійника, 300 тисяч було виділено на закупівлю землі , 200 тисяч НАК «Нафтогаз» дав на придбавання будинку і понад 100 тисяч зібрали спонсорських коштів.

Олійник зазначив, що це «смішні гроші», оскільки земля і будинок коштували б набагато дорожче, якби не розуміння міського та районного голів. «Усе, що зробила влада, навіть одного відсотка не вартує у порівнянні з тим, що зробила родина Ярошів» – сказав він.

На відкритті Олійник подарував родині сертифікат медичного безкоштовного супроводу допомоги у всіх лікарнях Львова та бездротовий стаціонарний телефон.

Крім того, від «Козацького війська України» та Спілки таксистів України їм, Грошам, подарували новий ВАЗ-2107.

Олійник звернувся до голів міст та РДА брати приклад та розвивати практику створення таких будинків. За його словами, упродовж двох років планують відкрити по такому будинку в кожному районі області.

Загалом в області налічують 19 прийомних сімей , які виховують 28 дітей, а дитячі будинки сімейного типу вже виховують 18 дітей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *