ОСТАННІ НОВИНИ

Міська рада каже, що тендер на закупівлю теплових лічильників пройшов у відповідності зі законом

|

Під час проведення тендеру на закупівлю теплових лічильників міська рада обрала лічильники, які мають довший гарантійний термін та кращі технічні показники. Про це повідомляє відділ громадських зв’язків міської ради, покликаючись на начальника відділу комунального господарства Володимира Магулу.

“До участі в тендері було подано три пропозиції. Тендерні пропозиції ТзОВ “Крансервіс” та ПП фірмою “Євротерм” відповідали вимогам тендерної документації. У ТзОВ “Термотехнологія” було відсутнє тендерне забезпечення. Цю пропозицію було відхилено відразу. Пропозиції тендерний комітет оцінював за кількома параметрами, зокрема, – ціна, гарантійне обслуговування, термін поставки та міжповірочний термін», – зазначив пан Магула.

За його словами, для кваліфікованої експертної оцінки застосування ультразвукових лічильників тепла було залучено працівників ЛМКП “Львівтеплоенерго” та ЛМКП “Львівтеплоенерго”.

Відтак, було визначено, що тепловий лічильник SKU-01 виробництва компанії Katra (Литви), який пропонувала фірма ТОВ “Крансервіс”, розроблений у 1994 р., тому вже морально застарілий, порівняно зі сучасними тепловими лічильниками. Крім того, він найменш розповсюджений у регіоні, а відповідно відсутні гарантійні та сервісні центри на Львівщині.

Лічильник живиться напругою 220 В, і це не дозволяє застосовувати його в житлових будинках, де підвальні приміщення мають напругу живлення до

42 В, а відсутність автоматичного живлення приведе до неможливості контролювати роботу лічильника. Лічильник Pollustat, який пропонувала ПП фірма “Євротерм” обладнаний автоматичним живленням.

Міжповірочний термін лічильника SKU-01 ─ два роки, Pollustat ─ чотири роки. При середній вартості повірки лічильників SKU-01 близько 700 грн, за шість років повірок вартість лічильника зросте у два рази – порівняно з його ціною під час закупівлі. Гарантійний термін обслуговування SKU-01 ─ 18 місяців, Pollustat ─ 24 місяці.

«Львівський портал» надрукував звернення від черкаської фірми «Кран сервіс», керівництво якої стверджувало, що тендер на закупівлю 120 теплових лічильників було проведено з порушеннями чинних правил.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *