ОСТАННІ НОВИНИ

Півтори сотні мешканців відомчих гуртожитків пікетують міську раду

|

Близько півтори сотні мешканців відомчих гуртожитків у ці хвилини разом зі студентами Львівського державного інституту управління новітніх технологій імені В’ячеслава Чорновола пікетують Львівську міську раду.

Скандуючи «Депутатів до народу!», пікетувальники тримають плакати з написом: «Захистіть наші конституційні права. Ст.30 ст.47», «Конституція чи кріпосне право?», «Продали ЛАЗ, а не продали нас», «Скільки можна нас дурити, хочемо нормально жити».

Учасники акції вимагають внести у порядок денний сесії Львівської міської ради проект ухвали про прийняття на баланс міста відомчих гуртожитків, розробити і затвердити програму передачі відомчого житла на баланс Львівської міської ради з подальшою приватизацією мешканцями своїх квартир.

Як зазначив учасник акції Володимир Федорлян, Об’єднання відомчого житла, до якого входять 25 гуртожитків міста, вимагає від влади створити спеціальну комісію, яка б займалася питаннями відомчих гуртожитків. До складу такої комісії, за його словами, повинні увійти представники прокуратури, регіонального відділення Фонду держмайна та представники профспілок.

Студентів інституту управління новітніх технологій змусило вийти на вулицю та підтримати пікет те, що вже впродовж довгого часу в їх гуртожитку, що на вулиці Городоцькій, 85, поселяють орендарів, а не студентів вищих навчальних закладів. Як розповіла «Львівському порталу» голова житлово-побутової комісії інституту Юлія Вовк, у п’ятиповерховому гуртожитку мешкає лише 40 відсотків студентів, решта – орендарі, які не мають відношення до інституту. «На цей момент майже дві сотні студентів, що навчаються в інституті, стоять на черзі в гуртожиток, а місць немає, бо орендарі зайняли більшу частину приміщення»,- зазначила вона.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *