ОСТАННІ НОВИНИ

Біля Катедри розкопали поховання 18 сторіччя

|

Сім поховань 18 сторіччя на вулиці П.Беринди біля Катедрального собору знайшли працівники археологічно-архітектурної служби Львова. Як повідомив „Львівський портал” керівник розкопок Володимир Шишак, знахідки не є несподіванкою для львівських археологів і розкопки були заздалегідь заплановані.

„Нічого особливого знайдено не було. Ми знали, що раніше на цьому місці було кладовище. Розкопані нами могили не мають чітких меж, трун і інвентаря. Усі поховання здійснені за християнським обрядом”, – розповів Володимир Шишак.

Скільки ще працюватиме археологічна служба пан Шишак спрогнозувати не наважився, лишень додав, що йому будівельники обіцяли дати стільки часу, скільки потрібно. Єдине, що дуже заважає роботі, за словами керівника розкопок, це є цікавість перехожих та журналістів. Адже місцева влада не подбала про обгородження території та не забезпечила нічної охорони місця розкопок.

„Коштів, які нам виділяють на розкопки, не достатньо для забезпечення огорожі та охорони”, – пояснив Володимир Шишак.

Дослідження, які тривають біля Катедри, археологи називають польовими. Після них усі напрацьовані матеріали будуть скеровані в Інститут археології у Києві, де вони пройдуть лабораторне дослідження.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *