ОСТАННІ НОВИНИ

Штаб-квартиру НАТО можуть перенести до Львова

|

За інформацією, отриманою „Львівським порталом” з джерел у Міністерстві закордонних справ України, на саміті міністрів закордонних справ країн-членів НАТО, що розпочався у Брюсселі сьогодні, 1 квітня, серед інших буде розглянуто питання про перенесення штаб-квартири НАТО в одну з східних країн блоку.

Ця потреба, на думку натівських стратегів, викликана необхідністю наблизити оперативний центр блоку до кордонів потенційних противників НАТО.

Найімовірніше, штаб-квартира блоку буде перенесено до угорського Будапешта або польського Кракова. Однак, якщо позитивно буде вирішене питання про входження України до НАТО, то найбільші шанси стати столицею блоку має саме Львів.

Як стверджує джерело в українському МЗС, питання про прискорений прийом України до НАТО теж стане предметом обговорення на квітневому саміті в Брюсселі. У разі прийняття подібного рішення Україна може стати членом НАТО уже в жовтні цього року.

Львівська облдержадміністрація уже отримала урядове завдання знайти ділянку в одному із передмість Львова для будівництва комплексу споруд штаб-квартири НАТО. Як вдалося довідатися „Львівському порталу”, найімовірніше, комплекс натівських будинків будо споруджено у Брюховичах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *