ОСТАННІ НОВИНИ

У Ратуші двовладдя

|

Любомир Буняк, як і обіцяв, сьогодні зранку повернувся на своє робоче місце у Ратуші в статусі чинного міського голови Львова. Робочий день він розпочав о восьмій годині ранку з накручування годинників у власному кабінеті, який до цього моменту був порожнім. “Cьогоднішній день я вирішив провести у спілкуванні з журналістами. О 14 годині відбудеться прес-конференція”, – сказав Любомир Буняк у коментарі “Львівському порталу”.

Оперативну нараду, яка в мерії відбувається щопонеділка, Любомир Костянтинович все ж не наважився проводити, доручивши цю місію своєму першому заступнику Василеві Кравціву.

На думку Любомира Костянтиновича, протест прокурора міста «Про скасування Ухвали Львівської міської ради №3027 від 29.12.2005 року «Про дострокове припинення повноважень міського голови Львова» від третього березня дає йому право відкрити свій кабінет та розпочати роботу. Щоправда до яких справ він візьметься Любомир Костянтинович не уточнив.

Перед десятою годиною за зачиненими дверима у кабінеті мера відбулася жвава розмова секретаря Львівської міської ради і в.о. міського голови Львова Зеновія Сірика та Любомира Буняка. Після цього вони, усміхаючись, вийшли до журналістів та відповіли на низку запитань.

Зеновій Сірик пояснив, що нічого надзвичайного у місті не відбулося і мерія працює у звичному режимі. Керівником міста залишається він і завтра відбудеться традиційний брифінг в.о. міського голови Львова. Щодо протесту прокурора, то З.Сірик сказав, що згідно з порядком депутатському корпусу запропонують внести його у порядок денний четвергової сесії. І вже рада вирішуватиме чи задовільняти його, чи відхиляти.

Любомир Буняк у свою чергу заявив, що, якщо протест прокурора відхилять, то міська рада втретє прийме незаконне рішення, на яке він неодмінно подаватиме до суду. На запитання нашого кореспондента чи не боїться він, що рада втретє висловить йому недовіру, Любомир Буняк сказав, що не боїться незаконних рішень. “Ви розумієте, що всі рішення міської ради і Сірика від часу мого звільнення є незаконними. Їх усіх треба переглянути. Виконком сформований незаконно, Лозинський звільнений незаконно”, – наголосив він.

Любомир Костянтинович також висловив упененість в тому, що його повернення ніяким чином не дестабілізує ситуацію в місті напредодні виборів і заявив, що хоче довершити усі добрі справи, які йому не дали докінчити. Він також розповів, що у випадку позитивного рішення суду, клопотатиме про продовження терміну свого мерства навіть після 26 березня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *