ОСТАННІ НОВИНИ

Кравців не бачить небезпеки обвалу будинку на Головацького

|

Причиною тріщин стін будинків, що на вулиці Головацького стало глибоке промерзання грунту та витік води, яка заповнила пивницю будинку і підмила його фундамент. Про це повідомив сьогодні перший заступник міського голови Василь Кравців. Кравців запевнив, що небезпеки обвалу будинку немає.

„ Я не бачу небезпеки обвалу будинку, оскільки першопричину того, що сталося, ліквідовано ” , – зазначив пан Кравців.

На даний момент, за його словами, воду з підвалу викачали, а її витік вдалось ліквідувати. Крім того, він запевнив, що протягом завтрашнього дня надзвичайники стежитимуть за процесами в будинку, тобто слідкуватимуть чи не збільшуватимуться тріщини.

Пан Кравців також повідомив, що трьом сім’ям, квартири яких розташовані найближче до несучої стіни запропонували переселитися в готель „Київ”, проте вони відмовилися.

За словами Кравціва, завтра закінчуються роботи щодо підпирання будинку дерев ’яними підпорами, а вже в середу розпочнуть заповнення порожнин фундаменту бетонним розчином.

Зараз у аварійному будинку загалом є сім квартир, а сам будинок датується 20-30-ми роками минулого століття.

Нагадаємо, що вчора ввечері мешканці двох будинків по вулиці Головацького помітили, що стіни їх квартир несподівано почали вкривати тріщини, водночас цей процес супроводжувався характерним потріскуванням. На місце події прибув черговий караул СДПЧ-3 Залізничного району та оперативна мобільна група ГУ МНС України в Львівській області на чолі з заступником начальника ГУ з питань реагування на НС та застосування сил Валерієм Глобенком. Спеціалісти МНС виявили підтоплення у підвалі – близько 15 см .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *