ОСТАННІ НОВИНИ

Качур побоюється обвалу на ринку нерухомості

|

Міністерство будівництва, архітектури і житлово-комунального господарства побоюється обвалу ринку житлової нерухомості через скандал навколо компанії «Еліта-центр». Про це на прес-конференції заявив Міністр будівництва, архітектури і житлово-комунального господарства Павло Качур, повідомляє кореспондент «proUA»


Качур зазначив, що афера керівників компанії «Еліта-центр» загрожує зупинити будівництво житла через можливий відток коштів приватних інвесторів. Щоб запобігти кризі, міністерство важає необхідним реалізувати комплекс заходів:

• Скласти державний реєстр інвестиційних договорів, який зробить неможливим подвійний продаж житлового фонду і іншої нерухомості на стадії виконання будівельних робіт

• Розширити функції Міністерства в частині посилення контролю за будівництвом житла. Створити систему гарантій забудовника і споживача на стадії початку будівництва об’єкту інвестування. Зокрема підтвердження комплексу необхідних документів, які дають право компанії на будівництво.

• Організувати продаж земельних ділянок винятково на аукціонах з частково узгодженими передпроектними напрацюваннями і інфраструктурою

• Залучити ЗМІ до процесу інформування про інвестування в житло і продаж нерухомості, формування чесної конкуренції.

Міністр також зазначив, що необхідно посилити контроль з боку Державної комісії з регулювання фінансових послуг над процесом інвестування в будівництво житла. Качур наголосив, що ключова роль відводиться і ЗМІ, які не повинні рекламувати будівельні компанії без попередньої перевірки наявності у них ліцензії на будівництво житла.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *