ОСТАННІ НОВИНИ

Епідемія ГРЗ найближчим часом Львову не загрожує

|

Епідемія грипу та гострих распіраторних захворювань найближчим часом нашому місту не загрожує. Епідпоріг для оголошення епідемії становить 110,7 хворих на 10 тисяч населення, проте станом на сьогодні у Львові він складає лише 80,8 хворих. Про це „Львівському порталу” повідомила завепідвідділу міської СЕС Галина Вашкурак.

За її словами, протягом минулого тижня у Львові було зареєсторовано 6 тисяч 142 випадки захворюванння на грип та ГРЗ. Серед них у дітей віком від 7 до 14 років – 846 випадків. В порівнянні з попереднім тижнем є тенденція до незначного зниження гострих распіраторних захворювань.

Що ж стосується школярів, то тут епідпоріг для оголошення епідемії становить 145,5 хворих на 10 тисяч населення, на сьогодні у Львові він складає лише 104,9 хворих учнів на 10 тисяч.

„В нас є дуже великий розрив з епідпорогами. На сьогоднішній день тенденції до росту кількості хворих на ГРЗ немає і епідситуація в місті по грипу та гострих распіраторних захворюваннях стабільна”, – запевнила пані Вашкурак.

Відтак завепідвідділу міської СЕС зазначила, що мала ймовірність того, що найближчим часом буде оголошено епідемію грипу та ГРЗ у Львові, оскільки учні шкіл йдуть на зимові канікули, а, отже будуть ізольовані. Крім цього на багатьох підприємствах у зв’язку з Новорічними та Різдвяними святами будуть оголошені тривалі вихідні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *