ОСТАННІ НОВИНИ

Сесія облради розглядає хід та результати аграрної реформи у Львівській області

|

Депутати Львівської обласної ради в ці хвилини розглядають питання про хід та результати аграрної реформи у Львівській області, передає кореспондент „Львівського порталу” із сесійної зали облради.

Заступник голови Львівської обласної держадміністрації з питань АПК Іван Стефанишин заявив, що спад виробництва в сільському господарстві області склав 1,2 мільярда гривень з 4 до 2,8 мільярдів гривень. За його словами, з 2000-го року процес падіння був частково призупинений і фіксується зростання виробництва. Водночас у великих сільських господарствах попри це фіксується скорочення кількості великої рогатої худоби на 61 відсоток або на 668 тисяч голів.

Іван Стефанишин сказав, що цей рік завершується без провалів та зривів, показники виробництва зросли на 3,4 відсотка до рівня минулого року, а рентабельність склала 16,5 відсотка. Водночас заступник голови ЛОДА сказав, що прибуток в галузі до 48 мільйонів гривень досягнуто за рахунок бюджетної підтримки, яка склала 45 мільйонів гривень. За словами Стефанишина, господарства втратили приблизно 25 мільйонів гривень.

Крім того Стефанишин заявив, що ці показники стосуються великих господарств, а ситуація у приватному секторі стає загрозливою. На думку Стефанишина, виправити її може лише прийняття загальнодержавної програми порятунку села.

Натомість голова профільної комісії обласної ради Роман Гайдучок назвав ситуацію, яка склалася в сільському господарстві регіону кризовою. На його думку, органи виконавчої влади приділяють недостатньо уваги розвиткові малих і середніх сільськогосподарських підприємств, що зараз дає негативні наслідки і може негативно позначитися на розвиткові сільського господарства галузі загалом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *