ОСТАННІ НОВИНИ

Шляхи збереження каплиці Боїмів шукатимуть сьогодні у Львові

|

Міжнародна науково-практична конфренеція „Каплиця Боїмів у Львові: Проблеми збереження і концервації” розпочнеться сьогодні о другій годині в палаці Потоцьких на вулиці Коперніка, 15. Участь у ній візьмуть реставратори з України, Польщі та Німеччини. Головна тема конференції – пошук найоптимальніших шляхів збереження каплиці. Про це „Львівському порталу” повідомив директор Фонду збереження історико-архітектурної спадщини Львова Андрій Салюк.

З української сторони учасниками конференції є науково-дослідні організації і представники кафедр реставрації, з польської сторони – практикуючі реставратори та науковці, які добре володіють матеріалом з питань збереження і реставрації каплиці Боїмів. Організатор корнференції – Фонд збереження історико-архітектурної спадщини Львова.

Серед іншого під час конференції будуть обговорені такі теми як оцінка стану збереження каплиці, дослідження і діагнозтика, визначення переліку необхідних додаткових досліджень, методи і технології заходів концервації.

Конференція триватиме два дні з 8 до 9 грудня, завтра, після її закінчення, організатори сподіваються отримати цікаві результатит і думки. Адже головна мета заходу – щоби спеціалісти різних реставраційних шкіл запропонували і обгрунтували своє бачення тих чи інших заходів збереження унікальної пам’ятки каплиці Боїмів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *