ОСТАННІ НОВИНИ

З приводу “Південного” створять ще одну комісію

|

Міська рада створить комісію, яка з’ясовуватиме, скільки ринок «Південний» має заплатити компенсації за землі, якими він користується. До такого рішення дійшли сьогодні під час зустрічі в.о. міського голови Зеновій Сірик та генеральний директор ТзОВ «АЙПІЄ-Л» Степан Сай.

Сподівання З.Сірика на швидку згоду керівництва ринку заплатити 13,5 млн. гривень не справдилися. Пан Сай заявив, що за їх підрахунками, йдеться про десять гектарів землі, а крім того, він не розуміє, на яких підставах вирахувана цифра в 13,5 млн гривень. Відтак він висловив думку, що треба скликати коміцсію, яка вивчила б усі ці нюанси і подала реальну цифру. «Якщо ця комісія нарахує 13 мільйонів, то ми їх будемо платити» – сказав він. Водночас він наголосив на тому, що не сприймає ультиматумів про повторення долі «Криворіжсталі», бо «Південний» – це приватна власність, захищена Конституцією і ніхто не має права порушувати закон.

Натомість З.Сірик зазначив, що земля, на якій зведено ряд будівель, належить місту. І якщо керівництво ринку не хоче йти цивілізованим шляхом, то місто може цю землю продати, а тоді хай ринок вирішує свої проблеми з новими власниками. Але міська влада пропонує вирішити проблему полюбовно і цивілізованим шляхом, бо експертна оцінка зроблена «по божому», а він упевнений, що нова комісія менше, аніж 13,5 мільйонів не нарахує.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *