ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові продовжують страйкувати незрячі бандуристи

|

Капела львівських незрячих бандуристів „Карпати” продовжує мовчазну акцію протесту проти невиплати заробітньої плати. Як повідомив „Львівському порталу” артист капели Андрій Станько, наразі музиканти зі своїми інструментами стоять під стінами Будинку культури Українського товариства сліпих, що на Замарстинівській. О 10 годині трудовий колектив планує провести збори, на яких буде вирішено подальші дії.

За словами Андрія Станька, трудовий колектив дізнався, що центральне правління УТОС не затвердило кошторису на грудневу зарплату. „Тобто, якщо нам і знайдуть кошти, щоб погасити борги за вересень-жовтень, то за грудень зарплати ми можемо і не отримати”, – пояснив А.Станько.

Відтак він повідомив, що його колеги планують сьогодні обговорити питаня затвердження кошторису і на наступний рік, а також вирішити проблему опалення приміщення, в якому працюють музиканти.

„Якщо адміністрація прийме наші вимоги, ми припинемо страйк”, – зазначив А.Сатнько.

Він також розповів, що жодного реагування Центрального правління УТОС, яке заборгувало львівськми бандуристам близько 15 тисяч гривень, на учорашні події не було.

Капела незрячих бандуристів “Карпати” складається з 25 осіб, 70% з них є незрячими. Як повідомив А.Станько, через неналежні умови праці чимало творчих працівників покидають колектив.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *