ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські лікарі розпочали безтермінове голодування

|

Безтермінова акція протесту у формі голодування на робочих місцях, організована Конфедерацією вільних профспілок Львівщини, розпочалася сьогодні о 9 годині ранку у Львівській обласній клінічній лікарні. Лікарі вимагають підвищення заробітної платні, негайного реформування медицини, впровадження страхової медицини і збільшення фінансування галузі принаймні утричі. Про це „Львівському порталу” повідомила член президії Конфедерації вільних проспілок Львівщини Наталія Готь.

Близько 60 працівників обласної клінічної лікарні з пов’язками „Голодую!” працюють на своїх робочих місцях. Переважно це працівники пологового відділення, урології, гінекології. Голодування відбуватиметься вахтовим методом – через певний час одних учасників акції змінюватимуть інші. За словами Наталії Готь, до акції також долучилися й працівники обласної стоматполіклініки

За словами Наталії Готь, акція має не локальний характер – подібні заходи проходитимуть в Тернопільському обласному пологовому будинку, активно долучився Київ, Ліга громадських організацій України. Мають підключитися до акції і працівники Київської обласної клінчної лікарні. Також розпочали голодування працівники Стрийської міської поліклініки та Дрогобицької міської стоматполіклініки.

Усі вимоги голодувальників висуваються на ім’я Президента України, хоча є чотири пункти вимог, які висунуті до обласної влади і стосуються регіональної медицини. Один із пунктів – відставка начальника головного управління охорони здоров’я ЛОДА Ігоря Герича у зв’язку з його некомпетентністю.
«За період пребування на посаді пана Герича немає жодних позитивних тенденцій в галузі медицини області, кадрова політика просто неадекватна», – заявила пані Готь.

Крім цього від обласної влади вимагають створити комісії по фактах порушень атестаційної комісії Головного управління охорони здоров’я ЛОДА та забезпечити прозору кадрову політику в головному управлінні охорони здоров’я і медичних структурах Львівщини.

„Ми сподіваємося, що довго голодувати не доведеться і обласна влада максимально оперативно відреагує на наші вимоги, і принаймні місцевих вимог нам вдасться досягнути швидше”, – зазначила Наталія Готь.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *