ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські бандуристи страйкують

|

Трудовий колектив львівської капели незрячих бандуристів „Карпати” вийшов під стіни Будинку культури товариства сліпих, що на Замарстинівській, протестуючи проти заборгованості із заробітньої плати.

Як повідомив “Львівський портал” артист капели Сергій Станько, центральне правління Українського товариства сліпих заборгувало львівським бандуристам близько 15 тисяч гривень.

За словами Сергія Станька, музиканти вже кілька разів порушували питання про страйк, останнього разу про акцію протесту адміністрацію було попереджено 14 жовтня. “Однак, протягом двох тижнів суттєвих змін не відбулося. Минулого тижня нам заплатили липневі відпускні, а вчора дали серпневу зарплату. Відтак залишається борг за вересень-жовтень”, – розповів С.Станько.

Він також повідомив, що капела має намір вдаватися до акції протесту до того моменту, поки центральне правління УТОС не розрахується з артистами повністю. “Ми будемо вдаватися до мовчазної акції протесту – просто стоятимемо з бандурами щодня під стінами Будинку культури УТОС”, – зазначив С.Станько.

Наразі капела стоїть перед входом до Будинку культури на Замарстинівській та виконує козацькі пісні, аби привернути до своєї проблеми увагу громадськості та журналістів. На одному з плакатів, які артисти тримають у руках, написана вимога гідних умов праці.

Капела незрячих бандуристів “Карпати” складається з 25 осіб, 70% з них є незрячими. Як повідомив С.Станько, через неналежні умови праці чимало творчих працівників покидають колектив.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *