ОСТАННІ НОВИНИ

Львів досяг максимальної межі подорожчання землі

|

Вартість одного квадратного метра сьогодні у Львові може сягнути трьох тисяч гривень за один квадратний метр. Як розповів „Львівському порталу” заступник начальника управління природних ресурсів та регулювання земельних відносин Львівської міської ради Ігор Гуменчук, на сьогодні Львів практично досяг максимальної межі подорожчання землі.

„Все залежить від району, де розміщена земельна ділянка, та від її функціонального призначення. Найдорожчими є ділянки під житло, потім йде земля під відпочинкові комплекси, офіси, готелі і найнижчу ціну мають ділянки промислового призначення”, – пояснив Ігор Гуменчук.

За його словами, найдорожчою на сьогоднішній день у Львові є земля у центральній частині міста – інколи вона може сягнути від 2,5 до 3 тисяч гривень за квадратний метр. Середня вартість землі на Сихові становить 400-600 гривень,на Володимира Великого – 800-1000 гривень, на пр. Чорновола від 1,5 до 2 тисяч гривень за один квадратний метр.

„Вартість землі у Львові є однією з найвищих по Україні.Львів десь займає шосте місце серед інших містУкраїни. І не тому, що земля продається на аукціоні, а тому, що Львів є маленьким містом, відповідно земля стає дорогою через те, що важко знайти земельні ділянки, друге – ринок землі у Львові став дорожчати з активізацією будівництва житла із приростом капіталів”, – зазначив І.Гуменчук.

Однак, незважаючи на високу вартість львівської землі, трапляються випадки, коли ділянка після продажу на аукціоні може перепродуватися кілька разів на вторинному ринку в 1,5-2 раза дорожче. Бувають випадки, що земельні ділянки тільки готуються на аукціон та вже десь крутяться на вторинному ринку і перепродуються кілька разів”, – заявив І.Гуменчук.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *