ОСТАННІ НОВИНИ

Потерпілі у Скнилівській трагедії досі не можуть оскаржити рішення суду

|

Потерпілі у справі Скнилівської трагедії досі не можуть оскаржити вирок Військового апеляційного суду Центрального регіону. Причиною цього є те, що головуючий у справі суддя Віталій Загоруйко не виніс відповідної постанови і не передав її у Верховний суд України. Про це “Львівському порталу” повідомив голова ЛМГО “Скнилівська трагедія” Стефан Козак.

До Верховного суду скеровано близько чотирьохсот касаційних скарг від потерпілих, але всі вони досі у Військовому суді. Головуючий у справі суддя мотивує це тим, що він далі готує постанову.

Нагадаємо, що раніше касаційні скарги потерпілих у Скнилівській трагедії були неприйняті Верховним Судом України. Причиною цього було те, що касаційні скарги треба подавати в кількості примірників, що відповідає кількості учасників процесу, яких є близько 650 осіб.

Відповідно до такої постанови, аби скарга була прийнята, кожен із потерпілих повинен був подати суду понад 650 копій своєї касаційної скарги, яка має об’єм близько 5 сторінок А-4, а загальний об’єм цих паперів становитиме біля 3 тисяч 250 сторінок.

Тоді представник потерпілих у справі Володимир Кравчук заявив: „Ми вважаємо, що суд таким чином неправильно застосовує закони, робить перешкоди з формальних міркувань для того, щоб недопустити потерпілих до касаційного оскарження вироку”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *