Виконком хоче перейменувати Палац Потоцьких

|

На наступному засіданні міський виконавчий комітет розглядатиме питання про перейменування Палацу Потоцьких. Як повідомив начальник управління охорони історичного середовища Львівської міської ради Андрій Левик, наразі розглядаються три альтернативні назви: „Львівська галерея мистецтв”, „Виставковий зал Львівської галереї мистецтв” та „Палац урочистих подій”.

Виконувач обов’язки міського голови Зеновій Сірик на сьогоднішньому засіданні виконкому дав доручення А.Левику організувати до наступного засідання виконкому круглий стіл за участі мистецтвознавців та експертів і напрацювати пропозиції щодо перейменування.

Андрій Левик повідомив, що перейменування відбуватиметь лише на місцевому рівні, а в державному реєстрі об’єктів культурної спадщини ця архітектурна пам’ятка залишатиметься під назвою „Палац Потоцьких”. Однак, якщо виконком вважатиме за потрібне перейменувати Палац Потоцьких і на державному рівні, то, можливо, на засіданні буде прийнято відповідну заявку до держреєстру.

На думку міських управлінців, назва архітектурної пам’ятки має бути пов’язана з її використанням. Щоправда сам начальник міського управління охорони культурної спадщини Львова дотримується думки про збереження старої назви.

Нагадаємо, у радянські часи Палац Потоцьких перейменовувся двічі – на «Червоний палац» та на «Палац урочистих подій». В роки незалежності пам’ тку архітектури перейменували на „Палац Потоцьких”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *