ОСТАННІ НОВИНИ

Фракція УНП у міськраді проти централізації влади у місті

|

Фракція Української Народної Партії у Львівській міській раді оприлюднила сьогодні свою заяву з приводу ситуації у міськраді, в якій засудила нещодавні заяви в. о. міського голови Зеновія Сірика про можливу відмову від районних бюджетів, перехід на кошториси та перехід від пільг на грошові адресні дотації. Подаємо заяву повністю:

„З відставкою Л. Буняка стабілізувалася робота міської ради, сформований новий виконком. Сподіваємося на активну співпрацю з депутатським корпусом в. о. міського голови п. З. Сірика і на його зваженість у вирішенні існуючих проблем. Проте важливо не допустити рецедивів минулого.

Нещодавно прозвучали заяви п. З. Сірика про можливу відмову від районних бюджетів, перехід на кошториси та перехід від пільг на грошові адресні дотації, тобто підвищення концентрації влади в центрі. Дані висловлювання були зроблені без консультації з фінансовими органами, комісіями міської ради, без жодних попередніх фінансових розрахунків. Будучи прихильником децентралізації влади та збільшення повноважень районів, фракція Української Народної Партії заявляє про непрофесійність і популізм даних заяв, які можуть привести лише до дестабілізації ситуації в місті. Застерігаємо п. З. Сірика від подібних заяв і дій в подальшому.

Окремо фракція висловлює свою позицію щодо кадрових змін у виконавчих органах та можливої зміни структури. Вважаємо, що спроби у зимовий період радикально міняти одних працівників на інших, а за п’ять місяців до виборів міняти структуру є безвідповідальними і мають на меті одне здобуття посади, що не допустимо ні з моральної, ні з політичної точки зору і може розбалансувати ситуацію у місті.

Зусилля виконавчої влади повині бути спрямовані на забезпечення життєдіяльності міста, виконання діючого бюджету та підготовку нового, а не на боротьбу за посади”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *