ОСТАННІ НОВИНИ

Олійник підписав розпорядження про недопущення зростання цін на продовольчому ринку області

|

Голова обласної адміністрації Петро Олійник підписав розпорядження про недопущення зростання цін на продовольчому ринку області, передає прес-служба ЛОДА.

Керівник області доручив головному управлінню економіки та головному управлінню агропромислового розвитку ОДА з урахуванням кон’юнктури продовольчого ринку, сприяти стабілізації цінової ситуації у роздрібно-торгівельній мережі та на продовольчих ринках. Він рекомендувати для всіх суб’єктів підприємницької діяльності незалежно від форм власності граничні рівні торгівельних надбавок до гуртово – відпускної ціни виробника (митної вартості) незалежно від кількості посередників, враховуючи транспортні витрати, на борошно вищого ґатунку, хліб з борошна вищого ґатунку, хліб з борошна першого гатунку, хліб з суміші борошна другого гатунку і борошна житнього обдирного, макаронні вироби, крупи, цукор, м’ясо і м’ясопродукти, молоко, сир, масло вершкове та олію: у містах – 15%; у сільській місцевості – 18%.

Згідно розпорядження головне управління агропромислового розвитку ОДА спільно з райдержадміністраціями повинне забезпечувати протягом осіннього періоду організацію виїзної торгівлі товаровиробників сільськогосподарської продукції у м. Львові за узгодженими з органами місцевого самоврядування графіками та місцями дислокації.

Петро Олійник зобов’язав державну інспекцію з контролю за цінами у Львівській області з метою виявлення необґрунтованого завищення цін на основні продовольчі товари забезпечити регулярне проведення перевірок дотримання державної дисципліни цін у роздрібній торгівельній мережі і на продовольчих ринках області та щомісячно інформувати обласну державну адміністрацію. Окрім того, відповідальність за систематичне проведення моніторингу цін на основні види продуктів харчування і вжиття заходів щодо усунення порушень законодавства про захист економічної конкуренції покладена на Львівське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України. Ця ж структура зобов’язується притягувати осіб, винних у виявлених порушеннях, до відповідальності та щомісячно інформувати обласну державну адміністрацію.

Голова облдержадміністрації доручив головам райдержадміністрацій, міським головам міст обласного значення створити умови для вільного доступу виробників сільськогосподарської продукції до торгових місць на продовольчих ринках та сприяти в наданні їм пільг з оплати ринкового збору, оренди торгового місця, інвентаря тощо.

Даним нормативним актом визнано такими, що втратили чинність розпорядження голови облдержадміністрації від 28 жовтня 2004 року № 879 “Про недопущення зростання цін на продовольчому ринку області”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *