ОСТАННІ НОВИНИ

Сірик зустрівся з делегацією Стальової Волі

|

У міській раді відбулась офіційна зустріч виконувача обов’язків Львівського міського голови Зеновія Сірика з делегацією польського міста Стальова Воля на чолі із заступником голови Ради міста Єжи Августіном та заступником президента міста Франтішеком Заборовським.

Минулого місяця група львівських достойників побувала у Стальовій Волі з нагоди відкриття виставки панорами старовинного Львова та інших експонатів з фондів нашого Історичного музею та Львівської картинної галереї. Польські колеги скористалися участю в Економічному форумі, аби нанести візит у відповідь.

Підсумовуючи зустріч з польськими колегами, З.Сірик відмітив здатність адміністрації їхнього невеличкого містечка продукувати неординарні та цікаві ідеї співпраці, які нині можуть бути дуже корисними для обох сторін. Львів з радістю прийме ініціативи поляків, спрямовані на нашу інтеграцію в Європу. Одним з головних спільних завдань керівники Стальової Волі та Львова бачать підготовку проекту для отримання коштів відповідних фондів Євросоюзу на проведення реконструкції старої частини міста.

Зокрема, досвід Краєзнавчого музею наших польських друзів говорить про те, що протягом кількох років цілком можливо таким чином отримати на свої потреби 10 млн євро. Динамічна праця наших сусідів в цьому напрямку дозволила їм вирішити багато наболілих питань. Україна ж в цьому, поки що, відстає і сусідський досвід аж ніяк не буде зайвим.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *