ОСТАННІ НОВИНИ

Працівники Патріаршого трибуналу УГКЦ склали присягу

|

16 вересня 2005 року в Архікатедральному соборі Святого Юра у Львові новопризначені працівники Патріаршого трибуналу Української Греко-Католицької Церкви: судді, промотори справедливості, захисники вузла, адвокати, нотарі та психоаналітик – склали свої присяги. Цей урочистий акт відбувся після завершення Архієрейської Божественної Літургії, яку очолив Преосвященний Владика Ігор (Возьняк), Адміністратор Львівської архієпархії.

Цей день став черговим етапом у процесі удосконалення судочинства в УГКЦ. Він скерований на досягнення чіткої структуризації під час розглядання справ: перша інстанція завжди буде у єпархіях, а друга і третя формуватиметься із працівників Патріаршого трибуналу.

У проповіді під час Літургії Владика Ігор, звертаючись до членів Патріаршого трибуналу, зокрема сказав, що кожний обов’язок вимагає відповідальності, а тим більше той, що безпосередньо стосується спасіння й добра людських душ. „Прийняте вами завдання – важке й відповідальне, насамперед перед Богом, а відтак перед людьми й самим собою, – продовжив проповідник, – вам доручено захищати права окремих фізичних і юридичних осіб, а також церковних спільнот. До справедливості, якої маєте домагатися, потрібно додати любов і людяність, щоб сприяти освяченню і спасінню людської душі. Не маєте права піддаватися тискові або несправедливо захищати чиїсь інтереси, замовчувати щось важливе чи не звертати на нього уваги. Не можна також вирішувати справ так, щоб подобатися людям, які посідають впливові місця у політиці, бізнесі чи служить у церкві”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *