ОСТАННІ НОВИНИ

Поляки долучаться до реставрації Львова

|

Делегація Польської реставраційної компанії архітектурних пам’яток відвідала Львів 16 вересня. Поляки готові на будь-яких засадах долучитися до реставрації архітектурних пам’яток Львова. Про це „Гал-info” повідомив президент Фонду збереження архітектурної спадщини Львова Андрій Салюк.

Одним із учасників польської делегації був керівник Краківського осередку Польської реставраційної компанії Ян Павліцкий, який висловив своє бачення реставраційних процесів у Львові. Інтерпретуючи слова Яна Павліцкого, Андрій Салюк пояснив, що відновлення деяких архітектурних споруд поляки оцінюють позитивно, проте у низки об’єктів відсутня належна система водовідведення стічних вод та гідроізоляція.

„Українські реставратори є одними з найкращих майстрів у Європі з малярства, — зазначив Андрій Салюк, — проте нам бракує досвіду у проведенні консервації пам’яток, і, як це не прикро, найбільше пам’яток архітектури руйнуються через невдалі косметичні реставрування”.

„Реставрацію архітектурних об’єктів у Польщі свого часу робили майстри з усієї Європи, щоб від реставрувати Львів знайдеться робота для всіх реставраторів України та половини Європейських спеціалістів”, — підсумував Андрій Салюк.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *